2011-08-29

Internt inlägg...

Tjaa.. vem som helst kan ju läsa såklart, men jag tror att detta ger mest glädje för dem som är i samma firma som mig.

Kollade in JO's blogg, hittade en länk till en annan milobs och läste ett av hans inlägg. Har ingen aning om vad han skriver om annars, men just detta var ganska bra tyckte jag.

Lite skämt och lite allvar på samma gång....

Trevlig tradition!

Här i Sialkot, fältstationen som jag tjänstgör på just nu, är traditionen att man dricker Chai med förarna varje kväll.

Skön musik

Satt och slösurfade lite (verkligen slö, eftersom linan är inte är snabb så att säga..) och stötte på en video med imponerande cyklist. Och till denna video är det ett väldigt härligt soundtrack. Eftersom tid är något jag har gott om, så började jag leta efter artisten som gjort musiken... Och den som söker skall finna!!  Ben Howard

Skulle mycket väl kunna vara nästa sing+a+song+writer som slår igenom stort. Lär spelas en hel del redan i England och har precis hittat in på listorna. Oavsett vilket så gillar jag stilen!

Helt enkelt skön musik...


Ps, minns vart ni fick tipset ifrån... :-)

UPPDATERING:
Insåg precis vem han påminner om! Visst är det tydliga likheter med Tracy Chapman!?!

2011-08-28

Vilken utmaning


Slötittar lite på tv ibland. För tillfället så ”följer” jag sporadiskt ”Mästerkocken” från Australien. Precis samma koncept som hemma. Samma inredning, samma programpunkter och samma upplägg. Fast här så upplever jag att det är mer ”vanligt folk” än vad det var i Sverige. För det är väl bara att erkänna, en del av dem som tävlade var ju semi-proffs…

Hur som helst. Senaste utslagningstävlingen som jag såg var det 10 pers som skulle minskas till 4. De fick laga vad som helst, fick fri tillgång till skafferiet, men… MEN!

De hade 10 min på sig! Under dessa tio minuter skulle de hämta råvaror, tillaga och servera en valfri rätt för att rädda deras skinn i tävlingen!

De, du! Fundera en stund och kom på något att slänga ihop på tio snabba… Vad skulle du laga i en utslagstävling?

De fyra som var sämst hamnade i en ny utslagsrunda då de hade 15 min med samma förutsättning. Valfri rätt med fri tillgång på råvaror
.
De två ”sämsta” fick avslutningsvis 20 min att fixa något för att överleva.

Men som sagt var, vad hade du lagat på 10 min?

Elektriker i Pakistan...

På vårt kontor har det luktat lite konstigt ett tag. Sådär lite brännt, plastigt och elektriskt...

Men då vakternas rum ligger vägg i vägg och fönstret in till dem står på glänt har jag misstänkt att det är därifrån det luktar lite illa... Fönstret är öppet för att kylan från min AC även skall kyla deras rum. Tre stycken sängar står i ett skyffe på typ 10 kvadrat, med enbart en golvfläkt för att röra runt luften.

Hursom helst, det har luktat lite skumt. Och häromdagen slutade min AC att funka. Eftesom jag inte är så kinkig så ryckte jag på axlarna och satt i 35 graders värme på kontoret.

2011-08-22

Cook vs Senior


Jo… Som jag nämnt tidigare så finns det lite anställda på fältstationerna. Normalt sett finns det tre stycken förare som kommer ur den Pakistanska armen. Dessa kallas Senior, Junior och Baby. Detta baseras på deras erfarenhet och inbördes ställning. Senior är han (det är bara han, det finns inga hon) som sköter papper, planering och är chef över de andra två. Ja, kan ju tänka er var Baby står i rangordningen.

2011-08-20

Min lördagskväll - F#n oxå!


Hur f#n kan något som är 1-2 mm stort vara så d##vla irriterande?

Ja, i den här världsdelen finns här myror, kryp, ohyra och allt möjligt skit överalllt. Bara att vänja sig. Jag vet! Och jag har nästan gjort det också. Eller i alla fall börjat att kunna leva med det till viss del….

Men nu blev jag riktigt d##vla trött!

2011-08-18

En ledig dag...

Vad innebär en ledig dag i missionen?

Tjaa… namnet i sig kan ju vara missvisande, då jag skulle vilja påstå att man aldrig är ledig här. Eller iaf inte vad jag skulle vilja kalla vara ledig. Ledig så man kan gå på stan, ta en fika, träffa kompisar, träna ordentligt eller bara slappa!

Men ibland är de vanliga, ordinarie uppgifterna färre och då kan man nästan kalla det för ledighet.

2011-08-16

Knepiga typer!

Under resans gång har jag träffat 4st koreanska kollegor. Och jag har har svårt att bestämma mig var skon klämmer...

2011-08-15

VARMVATTEN I KRANEN!

Nä Niklas... tänk inte ens tanken... Nopp, inga sådan associationer om jag får be...

För första gången sedan 26 juni, då jag lämnade hemma, upplevde jag varmvatten i kranen igårkväll. Blev nästan lite förvånad om jag skall vara ärlig...

2011-08-14

Vilket underbart Zooo!

Fältstationen som jag har bott i den senaste tiden ligger inne på ett Divisionshögkvarter. Området är stort och innehåller en massa militära förband insprängda runt två mindre berg/höjder. Tänk er om hela galgberget vore inhängat och det låg ytterliggare 2 regementen på området.

Miljön här är näst intill det vi skulle kalla regnskog. Grönt, lummig och massor av djurliv såklart. Här har jag hittat en väg som går upp till en av topparna och det blir min morgonpromenad. Det är så mycket fågelsång att jag faktiskt har skippat ipoden och lyssnar på kvittret istället.

2011-08-12

Det är här man skall vara chef!!

Satt och pratade med den Indiske föraren häromdagen. Han frågade lite försynt hur länge jag varit officer och blev väldigt förvånad när jag sa att det är mer än 15 år sedan jag startade i firman. Kanske inte över att jag är såpass gammal och fortfarande ser så bra ut, utan mer över att jag endast var kapten.

Enligt honom borde jag med all min erfarenhet (olika befattningar både inom Svea Rike och olika utlandstjänster) vara typ ÖversteLöjtnant! Och detta skulle då bland annat innebära:

2011-08-07

Djur på väg(en)

När jag åkte upp från Jammu till Rajouri tog trippen ca 4 timmar. Det var en fin resa som gick genom blandat landskap där jag fick se både lite landsbygd och lite mer bergsområden.
Men det var inte bara byar och berg som jag fick se, utan jag fick även ta del av det lokala djurlivet längs resan. En mer om det strax.

2011-08-06

Inte bara mig det är synd om...

Visst.. Måste säga att lite synd är det om mig. Men det finns fler det är synd om. Kolla in dessa tjejer och grabbar!

Nästa djur i Zoo't

Joo.. en annan del av världen... Eller hur!

Dagens djur dök upp på kontoret igårkväll. För att slippa flygfäna lite så har vi en sådan där "UV-blåljus-grilla flugor-lampa". Så med jämna mellanrum hör man ett distingt elektriskt knaster och då vet man att det är ett flygfä mindre på denna jord!

Ibland sprider det sig en doft av bränt kött eller hår och det dröjde ett par dagar tills jag insåg att det berodde på att ett större flygfä, typ geting eller så, har precis blivit grillad... :-D

Bilder, bilder, bilder.....

Hejsan
Då jag sitter på en "något snabbare lina", dvs 512kbit/s tänkte jag ta tillfället i akt och lägga upp lite bilder.

Filmen Point Break, CUT version

Självklart har vi tv på fältstationen och det finns tre stycken där jag är nu.  En 14 tummare på kontoret där jag tillbringa 75-80% av min vakna tid. Sedan finns det en 20 tummare i köket som sällskap till maten. Den tredje finns hos förarna i deras rum. Där står en 33 tummare...

2011-08-03

Uppdateringar:

Insett att jag inte var riktigt tydlig med varför de sprängde precis vid vägen. Ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte vad syftet var, men jag tror att de försökte fixa diket, nåt avlopp eller så ville de bara ha ett hål i marken... Oavsett varför så försökte ju gubben faktiskt att varna oss!

Jo, cookien som vi hade/har på FS Domel tillhandahålls av pakistanska armen. Visst, vi kan kicka honom genom att skälla ut honom inför hans chef och hoppas att vi får någon annan. Men...
  • Vi vet vad vi har, men ingen aning om vad vi får...
  • Han skall jobba 2 timmar om dagen för oss, men kommer på morgonen för att diska. Sedan lagar han både lunch och middag åt oss, om vi vill... Visst, det tar tre timmar för att koka ris och lite daal, men vi slipper att göra det själva iaf...
Sedan att alla hästar nog inte står i det stallet, det kan vi nog alla vara överens om...

2011-08-02

Bor i ett dj#vla Zoo!


E nu på en ny FS på den indiska sidan. Här är jag ensam observatör tillsammans med 3 chaufförer (fråga inte varför de är 3) och en ”kock”. Ska utvärdera kocken om ett par dagar, dock verkar denna killen faktiska kunna laga mat, vilket är positivt!

Under helgen var jag helt ensam, inga chaufförer då de var borta på en annan FS och kocken var ledig. 

Jo, ni vet hur det är när man har hamnat på ett nytt, okänt ställe och är ensam. Nya ljud, knäpper i väggar och man funderar över både det ena och det andra…

Hälsning från andra sidan....


Sedan helgen har jag befunnit mig på den indiska sidan. Som jag tidigare har nämnt har UNMOGIP funktion på båda sidorna av LOC. Dock har vi bara operationell verksamhet på den Pakistanska sidan då Indiska myndigheter inte tillåter oss att genomföra sådant på deras sida.

Dock så har vi på den indiska sidan vårt HQ halva året och två stycken relästationer längs gränsen året runt. Dessa relästationer bemannas normal av 1 observatör i taget. Och just nu är jag en av dem! Shit, det känns stort!!

Arbetsuppgift:
  • Mottaga meddelande via radio eller telefon
  • Vidareförmedla dessa via mail till HQ.
  • Administrativ verksamhet för att hålla stationen i liv.

Arbetstider
  • Mobiltelefon dygnet runt
  • På kontoret, från tidig morgon intill minst kl1800, men ofta fram till kl20-22.

Funderar på om jag kan hyra en apa på stan som kan lösa mina uppgifter här medans jag skriver blogginlägg….