2012-05-29

Egentliga inlägget

Började att skriva ett inlägg nyss. Blev inte alls vad jag tänkte mig. Men det gör inget, för här kommer det egentliga inlägget...

Dagens konstanterande är att jag har skavsår i munnen efter att ha ätit för mycket Litchy. Vet inte varför denna söta goda frukten gör att jag får flagor på tandköttet men det har hänt förr. Och det är ett pris som jag gärna betalar för stora, mogna, plaskblöta Litchy...

Att jag har haft en dålig autoricksha dag idag. Har åkt ovanligt mycket ricksha idag, då jag annars alltid promenerar. Dels är det FÖR VARMT för att gå och dels har jag haft lite ont om tid.
 • Första gubben körde i ettans vxl typ. Hade nog gått fortare om jag hade gått ut och knuffat (inget skämt!)
 • Nummer två var en riktig ful fisk. Mötte Medic med fru på deras hotell. Vi skulle in till CP och jag högg tog en ricksha som var ganska påflugen. (brukar aldrig ta dem annars, hatar sådana som förföljer en och inte tar ett NEJ för nej.) Skulle inte tagit denna snubben.
  Han höll på att inte köra oss dit vi ville utan skulle tvunget till "andra bra affärer".
  Till slut blev jag rejält sur brukar kunna avläsas på mitt kroppsspråk och han körde i rätt riktning, nästan iaf.
  Sen stannade han ett kvarter från stället dit vi skulle och påstod att vi var framme.
  Nu hade han otur att jag kan stan, så vi hoppade ut, kastade till honom hälften av avtalade summa för att sen gå sista biten själva...
 • Sista ricksharesan var som att åka radiobilarna på Liseberg. Nu förstår jag varför dom har en "sarg" runt rickshorna här.
  Jo för att dom skall kunna tränga sig mellan bussar och bilar, stutsa i andra rickshor och inte fastna... Det var rejäl rusningstrafik när vi gled, stutsade och gasa/tvärnita/gasa oss fram i trafiken.
Men det gick bra idag med!

Nästa sak jag har konstanterat är att jag har nya inneboende i mitt zoo! Tyvärr har inte minimyrorna flyttat ut, utan dom har fått sällskap av STORA svarta myror. Typ hästmyror eller så.

Sprang ett helt gäng på diskbänken. Kollade först i vilken riktning boet tycktes vara för att sedan mosa så många som möjligt.

'Viktig lärdom. Ser du myror på fel ställe, typ på din mat eller i ditt kylskåp, VÄNTA. Gör inget överilat utan studera deras rörelser en stund först. Sen kan du leta upp var dom har hittat in eller ingången till deras stack/bo. SEN kan man mörda dem bäst man vill---!

Bestämde mig för att spray med insektsgiftet oxå. Bra, för då dör en massa! Men å andra sidan så springer det runt en massa myror i panik och försöker fly... Dessa myrorna är så stora att det knastrar och "poppar" om dem när jag trampar ihäjl dem... Alltid något att glädja sig med!

Får väl se om dom har dött eller bara flyttat till en annan del av köket imorgon bitti.

1 kommentar:

 1. Hm..vilken tur att inte jag åkte med en sån tokig chaufför när jag var där...då föredrar jag nog hellre farfars bilar på Liseberg;)
  Tänk vad 1 år går fort ändå...kan inte fatta att vi snart är igenom denna mission!!!
  Du är sååååå efterlängtad:)

  Puss & kram
  Din flicka

  SvaraRadera