2011-12-09

Utflykt på stan…

Vill bara börja med att tydliggöra att jag faktiskt jobbar oxå. Faktiskt! Inte bara dräller på stan eller kollar in sevärdheter här i Delhi. Fast hur spännande är det att skriva ett inlägg om 4 timmar vid datorn, 1 timmes bilkö  eller 2 timmar möte…. Men det kommer väl inlägg om det oxå någon dag!


Härom dagen var jag som sagt på stan och kollade in en liten marknad. Då Delhi fyller 100 år hade man skramlat ihop lite blandade mat och hantverks stånd från olika delar landet och stan för att visa stadens olikheter.

Igår kväll på väg tillbaka från ett möte bad jag drivern att släppa av mig där igen så att jag fick lite mat i magen.

Alltså har jag nu provat en massa olika sorters mat och fått med mig lite blandade intryck.

 • Kryddig fruktsallad. Banan, anananas, guava, äpple, melon, potatis? rödbetor?? som smaksattes med bland anant något som påminde om grillkrydda. Ganska udda måste jag säga. Lite sött, lite starkt, mycket smak som påminde om ”söndagsstek - brunsås - kokt potatis”. Tyvärr ingen höjdare.
 • Chicken Tikka. Grillade kycklingspett som svängdes i klassika chicken tikka smaker, lite olja och något starkt. Serverades med strimlad rödlök och lite lime. Gott och starkt. Om vi säger så, det var uppfriskande och svalkande att äta fint strimlad rå lök!!
 • Skum(?) dessert. En liten skål med något fluffigt som påminde om  rå maräng blandat med mjukglass. Över det ströddes  lite socker, något krispigt (kaksmulor?) och toppades med något som så ut som aluminiumfolie flingor
 • Vanlijglass med chokladsås! Say no more. Det var jättegod glass!
 • Kycklinggryta i tomatsås. Olja, kryddor, tomatsås och lite kryddgrönt i en stor wokpanna. Låt puttra ihop. Shoppa upp halva grillade kycklingar i småbitar och ös ner i grytan. Servera!
  Denna rätten var 3 ggr så dyr som allt annat som jag provade. Fick tre bitar av leden på vingen, alltså mycket ben men inget kött. Såsen var stark, sjukt starkt. Såpass strak att jag var rädd att plastskeden skulle smälta... En miss med andra ord...
 • Omelett med tomat, ost och lite blandade kryddor... Enkelt, gott och inget oväntat!

Plus lite annat som jag inte orkar beskriva

Summerat har jag ät gott och starkt, provat märkliga smaker och även ätit helt vanlig mat.
Ätit mat som lagats tillretts förhand, i märkliga gatustånd och avnjutit den med händerna. Och jag lever fortfarande!

Fast man vet aldrig, redan ikväll kan jag mycket väl drabbas av ”Delly-Belly” efter att ätit vanlig frukt... Så lär det vara här. Så den som lever får se!


3 kommentarer:

 1. Den där fruktsalladen känns som en vinnare nästa gång du håller i Vasaloppsspinningen eller nästa höstfinal i Tour de France!

  SvaraRadera
 2. Är lite avis på dig för att du får testa så många olika sorters mat...eller inte...jo det är jag!! Du får servera mig lite indisk mat här hemma emellan all julmat:)
  Var rädd om magen bara;)
  Puss min älskling

  SvaraRadera
 3. Hej!

  Vill det sig illa kan man få det härhemma med,både genom mat eller vinter kräken som börjat gå. Så helt rätt jag skullemed ha passat på att testa maten. Håller med Carolina du får lära oss sedan(men vissa saker kan du ju hoppa över att lära ut hi hi....)
  Kram syrran

  SvaraRadera