2011-11-16

Äntligen!!!

Som Gert hade sagt... Äntligen...

Efter dryga sex veckor här i Rawalakot har nu äntligen stunden kommit när alla papper är undertecknade, mobiltelefonen överlämnade och ansvaret vilar nu på någon annan. Enda sedan jag kom hit har jag varit chef här på stationen. Vilket jag har trivts med.
Men nu är det en ny sheriff i stan och en ny chef på fältstationen. Och det trivs jag ganska bra med det oxå!

Det innebär iofs en hel del extra jobb att vara chef och även om ansvaret inte är jättebetungade så är det ändå min signatur på alla papper. Inte knickedicken som har knapat ihop det, utan det är jag som får stå till svars för vad som är skrivet.

Detta ha inneburit att jag har gjort i princip allt ”rätt”, inte genat för mycket i kurvorna och sett till att jag har kunnat vara nöjd (och stolt över) det som jag gjort under min tid här.
En del skiter i det högaktningsfullt, men jag vill inte stå som ansvarig för något halvtaskigt dokument eller fuskat med uppdragen.

Inte för att jag tror att det kommer påverka jordens rotation eller så, men va fan... Om jag nu lägger en hel dags jobb på att inhämta vittnesmål, klättra upp på ett berg för att undersöka huruvida en bunker är beskjuten eller ej och slutligen lägger ytterliggare en halv dag på att sammanställa en rapprot på 25-30 sidor som skickas till FN skrapan i New York. Ja, det tror jag det att jag då ställer krav att rapporten är korrekt och inte innehåller faktafel eller skituppgifter! Men sån är jag...

Oavsett vilket. Nu är det slut för denna gången. Imorgon bitti lämnar jag fältstationen för att åka till Islamabad och ta en övernattning där. Fredag morgon bär det av mot nya mål och utmaningar i missionen... Återkommer då!!!

1 kommentar: