2012-06-01

Ta en dusch till...?

Tänkte ge en sammanfattning av min dag igår...

Klockan ringde 0420. Trillar ur sängen. E varmt, e svettig och trött. Tar dagens första dusch. Låter det ljumna vattnet skölja över mig och försöker vakna till liv. Detta är faktiskt dagens enda behagliga dusch.

Kvart i fem sitter jag i bilen på väg mot flygplatsen för att hämta upp en anhörig till en kollega.
(I mina arbetsuppgifter ingår att hämta och lämna folk på flyget. Och jag understödjer även anhöriga som är på väg in och ut.)
Lite trafik, resan går smidigt men det är ganska varmt och kvavt. Termometern i bilen visar yttertemperatur på 34 grader kl 04.48 Och det har knappt ljusnat ännu....

Tillbaka till kontoret. Slappar en stund, käkar frukost och därefter är det dags att beta av nattens mailskörd. Sitter och småsvettas då det är ganska varmt inomhus. Bedömmer att det ligger strax under 40 grader inne.
Hela huset (väggar, golv, inredning, tja allt!) lagrar värmen och därför har jag naturlig "golvvärme" så att säga. Och väggvärme, takvärme, möblevärme....

Strax innan 1200 är det dags att åka till flyget igen. Ska hämta kollegan vars son jag hämtade imorse.
Inser att jag är genomsvett igen och tar en ny dusch. Dagens andra. Fast denna gången är det inte lika skönt längre.

Problemet är att kallvattnet är varmt. Varmt på riktigt. Detta då husets vattencisterner står på taket och är två stora svarta "plastdunkar" på 2,5 kubik vardera. Yttertemperaturen är nu över 40 grader och solen GASSAR på dessa svarta cisterner.

Kommer till flygplatsen och återigen är inrikesflyget försenat. Denna gången bara en timme. Som tur är har jag ju sällskap av "sonen". Tar en kaffe och timmen går i ett nafs!
F#n va skönt att kunna ha ett bra, riktigt och givande samtal på felfri engelska med en jämnårig kille! Detta är något som jag inte har varit bortskämd med... allt som oftast är det mest "small talks" på "bad english"
Plockar upp kollegan och kör tillbaka till stan. Lämnar dem på deras hotell. De pratar om att de ska lägga sig vid poolen. Hade varit nice...

Tillbaka kontoret. Åter igen har det dykt upp lite ärende som måste fixas och mail som ska skickas. En akut fråga som måste lösas så jag budar lite papper till kollegan som precis checkat in på sitt hotell. Visst kan man vara ledig, men man är aldrig ledig på riktigt.
Har till och med "jobbat" med missionssaker när jag varit hemma på leave i Sverige...

Galet varmt. Svetten rinner längs ryggen när man sitter still vid datorn.

Vid fyra tiden är nästa kollega  på ingående till flygplatsen. Denna gången skickar jag bara föraren. Unnar mig en liten rast och sätter mig i skuggan för att läsa min bok. Slappar 20-30 min. Skönt, men varmt. Svettas så att det rinner floder, blir plaskblöt.

Tar dagens tredje dusch. Denna gången är det ett nödvändigt ont. Vattnet är riktigt varmt. Varmare än jag duschar hemma. Så jag mer eller mindre bara skvätter lite och försöker undvika att bränna mig.

Den ny kollegan dyker upp. Blir den vanliga incheckning. Dvs visa runt, förklara hur allt funkar här, erbjuda all min mat jag har i kylen osv... Vill ju vara en bra värd.
Sitter i soffan och kör det vanliga "small talks" som denna gången är ganska trevligt. Bra kille som varit runt i hela världen och känns vettig. Finns trots allt en och annan bra kille/tjej här i missonen! Fast det sker såklart på "bad inglesssh"

Är lite rastlös framåt kvällen och tar en promenad när solen har gått ner. Är fortf mycket varmt men solen bränner iaf inte. Alltid något!

Avslutar kvällen med att sitta i soffan och samtal med min kollega från Uruguay. Lär mig en massa om hans hemland och erfarenheter om FN systemet.
Han har varit jorden runt som militärobservatör sedan mitten på 70-talet och har erfarenheter från FN missioner i Centralamerika, Afrika, Asien osv... Tyvärr bekräftar han min upplevelser avseende korruption, svågerpolitik och maktmissbruk inom denna organisation.... Sorgligt....

Vi sitter och pratar, jämnför upplevelser och delar med oss av våra hemländer. Han har två vänner i Sverige. Ronny och Thomas. Varit i Stockholm. Kul!

När vi sitter och pratar svettas vi. Det rinner längs ryggen, i nacken och i pannan. Shortsen klibbar fast. Solen har gått ner för flera timmar sedan men det är fortfarande varmt, olidligt varmt...

Klockan är halv elva på kvällen och jag börjar bli trött. Funderar på om jag skall ta en dusch till innan jag lägger mig...

PS Läste i tidningen imorse att det det var 47,3 grader varmt igår. Den officiella temperaturen i skuggan... Ds

2 kommentarer:

 1. Härhemma hade 1,1 grader i går natt, så med andra ord lite kallare. Här regnar, haglar och blåser det men det är klart är ju Wåxtorps marknad idag så det hör ju liksom till ;-)))
  Klart det känns lite jobbig när man vet att hemma tiden börja närma sig, men att det är ex antal veckor kvar. Men snart är du hemma!
  Kram syrran

  SvaraRadera
 2. Hmm... Värme är ju aldrig fel men ibland kanske det är lite väl varmt... ;)
  Själv tyckte jag det var rätt bra härom natten när jag kunde jobba hela natten utan jacka. Frös bara lite på morgonkvisten... ;)
  Ta de lugnt så ses vi snart!!!

  Kramar Sara

  SvaraRadera