2012-06-03

Köpa lite frukt...

Var på flygplatsen imorse och lämnade av en kollega. På väg hem stannade till jag till på en marknadsplats/köpgata för att fylla på med lite frukt och grönt.

Här har man lite annorlunda syn hanteringen av livsmedel och grönsaker. Som exempelvis när jag har letat upp ett kg fina tomater (bland alla sunkiga, stötta och fula) och lögger dem i min lilla korg. Räcker över korgen till handlaren som bokstavligen häller/kastar dem ner i vågskålen.
Hmm inser varför all frukt och grönt är stöt, fläckig eller mosad här...

Samma sak när jag imorse har plockat ihop dagens laddning med mango. Stora, fina, mjuka, varma, gosiga gyllengula mangos plockas med omsorg ihop på ett fat för att räckas över till handlaren. Som i sin tur kastar ner dem i vågskålen! Vad ska man säga... Men 2 kg mango för knappa 20kr e ok!

Tar två handbollsstora (galia?)meloner a 1kg stycket samt en vattenmelon på 3kg. Betalar 15 kronor.
Avslutar shoppingen med ett dussin bananer (här köper man oftast bananer i styckevis, inte på vikt) för knappt en tia.

På vägen hem följer jag traditionen och stannar till på "mitt" Lassi-ställ. Tar en stor lassi, pintglas typ, och njuter!
Har försökt att lära in lassin som en trigger för att bli nöjd och avslappnad.

Så varje gång jag står där inne i "lassi affären" och sippar på min lassi påminner jag mig själv om att jag är i på andra sidan jorden.
I Indien. I Delhi. Inne i ett av stans bästa Lassiställen. I ett kvarter långt inne i Delhi Cantonement där nog inte många vita sätter sin fot.

När jag tänker efter har jag nog aldrig sett en vit, någon gång som jag har varit här i dessa kvarter det senaste halvåret.

2 kommentarer:

 1. Ååå frukt vad avis jag blir!! Har börjat raw fooda lite så bananer o melon äts ganska mycket här i huset och mango I just love!! Så njuuut även om de blir lite stötta...
  Ha det bra o var rädd om dig
  Kaisa
  Ps just nu har vi mulet, blåsigt och 6 plus...Ds

  SvaraRadera
 2. Nu har du lite fel älskling...du har sett en vit där, det var ju jag:)))
  Jag känner smaken i munnen efter den fantastiska mangon jag åt hos dig, helt underbart!!!

  SvaraRadera