2011-07-29

Eld i berget!


Igår (läs häromdagen) skulle vi köra till en OP (observations-post, dvs ställe där vi kollar av gränsen och omgivningen). Vägen är ganska stor, för att vara här. Asfalterat och två körfält bred. När vi passerat en krök kommer det helt plötsligt en gubbe rusande rakt ut i gatan och skriker, viftar och tjoar. Föraren tvärnitar och jag tolkar gubbens kroppsspråk som att han vill att vi skall försvinna. Kanske inte riktigt som det brukar stå i romanerna, att paniken lös i hans ögon, men nästan.

I diket snett bakom gubben steg en liten rökpelare upp… Och utan någon anledning antog jag att det var en stubintråd som brann…Den andra FN-bilen hade ju också tvärnitat, precis bakom oss, så det tog ytterliggare några sekunder innan vi båda kunde börja backa. Gubben fortsatte att springa/gå mot oss och skrika, vifta och försökte schasa bort oss. När vi hade kommit 50-75 meter bort stannade föraren och gubben tycktes vara nöjd. För min del hade vi gärna kunnat backa en bit till! Medan jag precis skulle förklara för föraren att vi nog skulle fortsätta längre bort SMALL DET!!!!

Gubben tittade upp i skyn, kollade med Allah eller tittade efter rikoschetter, inte vet jag och sedan vinkade han fram oss.

När vi passerade diket låg krutröken tät och luktade precis som på Möllan på nyårsnatten. Krutröken stack i näsan medan vi körde vidare….

Detta blev denna dagens överraskning!

2 kommentarer:

 1. Egentligen vet jag inte om jag vill läsa om sådana här saker....men inser snabbt att jag har inget val:) undrar just om det var ett attentat eller om det bara skulle bli ett nytt hål i marken att "slänga skräp" i....likaså er kock...tror att ni gör rätt i att gömma tändstickorna!!
  Var rädd om dig och var rädd om varandra!

  Puss &kram
  Din Carolina

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Håller med Carolina, var rädd om varandra och vakta varandras ryggar!!!!!!!
  Bara en undran - det är inte så att er kock har en krama sig självtröja liggandes i sin garderob??????
  Helt klart har han ju någon bokstavskombination av ex antal bokstäver.
  Eftersom ni själva bekostar honom, kan ni inte anställa någon annan lokalförmåga? Sämre kan det ju inte bli ;-)
  Var rädd om er
  Kram syrran

  SvaraRadera