2011-07-14

Schweiz i storformat

Idylliska bilder som påminner om familjen Trapp's (eller Petterssons) äventyr. Höga, spetsiga berg, djupa dalar, grönskande natur och slingrande, forsande floder....

Vi befinner oss i Neelum Valley i Kashmir, en av pakistans vackraste områden. Naturen är storslagen och påminner om de vackraste vykorten från Alperna. Skillnaderna är att det inte finns några vägtullar eller ens asfalterade vägar, området tar en hel dag att köra igenom istället för ett par timmar och att mobiltäckningen försvann redan efter ett par mil.Idag har vi färdats 10 timmar i sträck i bilen på små skumpiga vägar som oftast skapats genom att man har karvat ut den ur bergsidan högt ovan flodfåran. Stigen, vägen eller vad man ska kalla den, är sällan så bred att två bilar kan mötas. Så varje möte är en utmaning. Backa, trixa, hitta ett ställe där det går att klämma sig förbi. Inte sällan med halva däcket utanför kanten.
Sista 3(?) timmarna har vägen varit så dålig, ojämn eller sönderkörd att hastigheten sällan överstigit 20km/h.

Nu befinner vi oss bokstavligen talat vid vägens ände. 15-20 min till längs stigen finns sista utposten vid LOC (gränsen). Gps visar 2223m över havet och vi är omringade av höga, vackra, grönskande berg. Floden som forsar nedanför oss är närmre sitt ursprung och har krympt. Inkvarterade hos en pakistansk bataljon som mötte oss med stora varma leende, har vi precis ätit middag. Ris blandat med lite grönsaker, tandoriliknande kycklinggryta, stuvade lokala örter/sallad/spenat och till detta ett nybakat bröd av majsmjöl som de själva odlat och malt. Riktigt gott!

Detta är ett av guldkornen som förhoppningsvis gör att jag överlever detta året i Kashmir, borta från dem och det som jag håller kärt.

Utsikten från bataljonstaben och nattens inkvartering

Tja..Bergsidan är inte helt stabil... Undrar när nästa sten trillar....

Vägarbete och tilllika mötesplats

Världens ände, fast på kartan stavas det med ett T på slutet,  Taobut

2 kommentarer:

 1. Vilken vacker natur! Det känns ju sådär och se vägarna ser ut men som tur är vet jag att du alltid tänker på vad hur du skall utföra saker och ting!
  Puss och kram

  SvaraRadera
 2. Sara och Niklas18 juli 2011 12:38

  Tjena Grabben!!

  Vilken upplevelse du är med om. Lite annorlunda än vårt trygga liv här ute på landet...

  Verkligen kul att läsa att läsa om vad du gör och att få se bilder. Får lite mer känsla om hur det ser ut där du är nu.

  Känns bara töntigt att skriva och berätta om våra händelser när man läser om dina.
  Vi har fått staket runt tomten idag! 3 timmar för att sätta upp 73 m staket... Rätt ok jobbat av 3-6 polska medborgare... Undrar hur lång tid det kommer att ta för Niklas att sätta upp grindarna?!?!

  Ta hand om dig och fortsätt skriva så vi vet lite om vad som händer i ditt liv!!!!

  Kram kram

  SvaraRadera