2011-07-03

Weekendresa till Indien

Känner ni igen tanken: "älskling, vad sägs om att ta en långhelg och åka iväg till ett spa eller semesterort i närheten?"

Ja, så har min helg ungefär sett ut...I fredags morse blev vi upphämtade kring sexsnåret och begav oss söderut i ungefär 4-5 timmar. I den södra delan av Kashmir finns en del av "gränsen" som Indien och Pakistan är mer överens om. Här har FN en "egen gräns-övergång" och vi kan passera som FN personal utan jättestora problem. Självklart krävs det procedurer och pappersexercis även här, men vi kan passera iaf.

Sedan lite mer bil i en timme typ och därefter är det dags för inrikesflyg. Att passera inchecknig och security tar längre tid än själva flygningen på en styv halvtimme. Att väskor snokas igenom, funktionen på pennan måste visas och batteriet på kameran tas ur kan jag väl acceptera. Men när satelittelefonen ska provringas så får jag nog....

Lite strul på flyget eftersom platserna redan är upptagna och dubbelbokade men det löser sig det med efter ett tag. Stå still, var bestämde, le men ge dig inte har fungerat bra hittills.

Enligt logiken att mobiler skall vara avstängd när man flyger för att inte störta, så stämmer ju resonemanget att man kan sätta på mobilen så fort kärran har tagit mark. Eller hur? Så varför då vänta på tillåtelse från personalen. Samma sak med att sitta still eller låta facken med handbagaget vara stängda. Reglerna är ju till för att undvika att man störtar och landningshjulen tog mark nyss...... Eller hur??

När vi väl e framme blir vi mött av en civilanställd som ser till att vi får vårt bagage och sköter transporten till HQ. Vi blir eskorterade av två små (som en civilist säkert hade utryckte "gulliga") jeepar fyllda med indiska soldater som genom att tuta och vifta frenetiskt försöker skapa fri väg åt oss.

När vi väl är framme har klockan hunnit bli framåt fem-tiden. Nu är jag i Indien för första gången i mitt liv. Hur min weekend faktiskt blev skriver jag en annan dag om. Men låt oss säga såhär, om jag planerar en weekendresa nästa gång vet jag ställen som både är lättare och mer avslappnande är Srinagard.....

1 kommentar:

  1. Ja jag vore tacksam om vi valde ett mer "romantiskt" ställe älskling;)

    SvaraRadera