2011-07-18

Nyss... Jag fixade det nyss...


Visst är det märkligt! Att när man väl får tag i den ansvarige, efter att ha ringt vid ett flertal tillfällen utan framgång, så blir alltid svaret 
-Öhhh.. Lugnt inga problem… Jag fixade det nyss… 
Och dessutom verkar de lite lätt stötta och vill att man även ska vara tacksam för att dom faktiskt har hjälpt en! 
För dom gjorde det nu ju nyss…

Vårt Internet la av i fredags eftermiddag. Låter som ett världsligt problem här nere, inte mycket att orda över, men för verksamheten (menare FN's verksamhet) har det väldigt stor betydelse. ALLT är knutet till den webbbaserade mailen och INGET händer om man inte kan skicka mail med dokument till varandra. Men som sagt var, min finske kollega och jag ryckte på axlarna och konstaterade att det nog inte var så konstigt att nätet la av eftersom det varit 5-10, större eller mindre, strömavbrott här per dygn påsistonde. Vi e ju trots allt inte i varken Svedala eller Åbo.

Men eftersom nätet legat nere konstant sedan fredags började vi jaga supporten.(Förresten, det är en lokal leverantör av Internet här. Inget eget tunnlat, säker nät här inte… ) Och på måndagsförmiddag fick vi tag i någons om visste vad det handlade om. 
Inga problem, vi kan starta om uppkopplingen, men avbrottet beror på obetalda räkningar!
Räkningen skickas direkt till våra civilanställda FN-medarbetare….

Självklart rapporterade vi till våra ”militära chefer” varför vi varit utan Internet och därmed inte kunnat leverera några rapporter på nästan tre dygn.

Nu kommer vi till det spännande!  
Mindre än 2 timmar senare ringer någon från ”civila sidan av staben” och berättar att det var minsann inte deras fel. Räkningen från leverantören hade precis nyss kommit och den var nyss betald. Det var faktiskt inte alls rätt av leverantören att stänga av nätet bara för att dom inte hade fått betalt. Dessutom antydes det att vi skulle vara tacksamma över att de (civila staben) faktiskt betalar räkningarna. Var vi inte vara nöjda med det, så kunde vi ringa till finansavdelningen (oxå civila staben) för att höra att dom (den onämnda avdelningen i civila staben) faktiskt visst gjorde ett bra jobb

 Jo, visst... Nyss fått räkningen. Nyss betalat den... Vilket sammanträffande, eller hur!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar