2011-09-05

Kakor é gott!


Jaaa… ni som känner mig vet att jag gillar kakor. Och bakelser. Och tårtor, kex, bakverk, osv. Vissa påstår att jag gillar allt som är sött (vem gör inte det???) men det vill jag värja mig lite emot! Äter ju faktiskt inte godis eller ren choklad, dricker helst mitt te utan socker och skippar oftast sylten på gröten!

Men jag måste erkänna.. Ja! En kaka kan göra mig glad! Och för tillfället är jag rejält sugen på det mesta. Har ju kommit på att göra milkshakes, att det är gott med bananer när man har tråkigt och tyvärr är äta ett bra tidsfördriv!


Som jag skrivit tidigare är Pakierna väldigt förtjusta i sötsaker. (Har en teori om detta , med tanke på att det växer hampa i varje dike här. Ska utveckla detta en annan dag.) Fast som tur är deras bakverk oftast lite väl söta och sliskiga för mig. Till exempel en smetliknande kokos/pistage/mandelmassa rullas till bollar och dränks i flytande socker. Måste erkänna att smaken är bra, men djävligt sött. För sött för mig

Däremot finns det även småkakor att köpa i lösvikt på ”sweetshops” eller bagerier. Klassiska 7 sorters småkakor! Torra, krispiga och en del riktigt goda. (Fast man vet ju inte vilken som är god och vilka som smakar mjöl, rosenvatten eller något annat motbjudande och därför blir det alltid en ask blandade sorter).

Hur som helst verkar dessa småkakorna inte stå högt i kurs hos mina drivers. Jag har vid något tillfälle köpt och bjudit till kvällsteet, men dagarna efter bjuder förarna tillbaka på SÖTA kakor igen…

Som igårkväll. Min Senior hade varit på kort leave över helgen och kom tillbaka igårkväll. Då hans leave egentligen blivit inställd, pga att min Junior hade haft dödsfall i familjen och var tvungen att sticka hem, men jag skickade iväg honom ändå. Det var ju Eid-il- Fitre denna veckan vilket kan jämföras med vår julhelg, typ, så han var oerhört tacksam över att få åka hem. Hur som helst, han hade med sig kakor till kvällsteet. Eller rättare sagt en seg kaka som påminde om masarinfyllning. Fast lite hårdare, mycket sötare och dessutom smaksatt med något som jag associerar med rosenvatten… Summa summarum SÖTT!

Håller mig till en klassik nötkaka tack!

1 kommentar:

  1. Får du tag i mjöl och smör?? ( och då menar jag vetemjöl och inte det vita pulvret som odlas lite var stans där;-) i så fall skulle ju kakskorpor vara något du kan slänga ihop, där är det ju inte så himla noga med allt eftersom det ändå skall torkas efter baket.

    SvaraRadera