2011-09-09

Annorlunda födelsedag, igen...

Tjaa... det är väl bara att erkänna. Det är min födelsedag idag. Och återigen är jag på något "konstigt" eller annorlunda ställe och firar min födelsedag...

Funderade faktiskt på det i morse. Hur mitt liv ser ut och vad jag har gjort hittills. Nä.. har inte blivit gammal och sentimental... Har bara en massa tid så att jag hinner tänka en massa...
Som tur är föll jag inte så långt ner i träsket att jag funderade över hela mitt liv utan det fick bli i 5 års intervaller. Och jag började när jag fyllde femton.
Och har jag inte heller hamnat i sådant navelskåderi att jag har börjat fundera över min barndom huruvida den var bra eller traumatiserande... Men för att sammanfatta den snabbt. Den var bra!

 • 15 år, firade jag på ett logement i Eksjö. Deltog i JuniorSM det året och självklart var det den helgen då jag fyllde "moppe"...
 • 20 år, firade jag på ett övningsfält utanför Norrtälje. Hade precis börjat officersskolan och andra veckan skulle vi ut på en strapats/överlevnadsövning. Måndagsmorgon den 9 sept började två veckors övning, samtidigt som jag firande min födelsedag...
 • 25 år, firade jag nog hemma... Minns inte hur, men minns tydligt att den 11 september 2001 stod jag i mitt vardagsrum och packade väskan för att åka på semester dagen efter med hela familjen till nordafrika. Kändes sådär att bege sig till Libyens grannland, medan Kadafii uttalade sig i teve att han hyllade terroristerna som kraschat tornen...
 • 30 år, firade jag på mässen. Mycket nöjd över att jag lyckades malla in min ledighet från Afghanistan just den helgen som jag fyllde år! Minns fortfarande festen (eller rättare sagt de delar jag minns) som nog mitt livs bästa fest!! Ni som var med, hoppas att ni tycket det med!
Stefan, jag minns din fråga som igår. Dom´pa eller Bollinger? Tyvärr räckte inte de två magnumbutljerna för att bestämma sig... Tror att jag är tvungen till ett omprov!
Niklas, du har rätt... Smackandet är ett tecken...
Tjaa.. ni som är duktiga på matte har ju insett vad jag fyller denna gången. Fast det är nog mest på pappret om vi skall vara ärliga. För ska vi prata om hur gammal man känner sig så är det en helt annan sak!

Denna födelsedagen kommer jag helt klart att oxå minnas. Frågan är bara hur?
 • Pakistan är ju ett minne sig! Say no more...
 • Har sedan flera veckor bestämt mig för att jag skall fira denna dagen på en restaurang ikväll. Är en riktig trevlig lokal, lite som "diners" i USA och de hade en bra buffe för 2 veckor sedan. Så undrar hur det blir ikväll.
 • Dessutom tvingde jag min driver att stanna till vid ett glass hak på vägen hem från ett jobb. Glassen var jättegod och kändes verkligen som högkvalitativ. Mycket bättre än de flesta ställena längs storgatan hemma! Återstår bara att se varför jag har magknip just nu...? För mycket kall glass eller något annat? Men har ätit av den affären tidigare och överlevt så jag hoppas fortfarande...
Visst, denna dagen firar jag själv. Men jag har alla er som har grattat mig på ett eller annat sätt som sällskap trots allt. Det handlar ju om vad man gör av det hela, inte vad det faktiskt är! Eller hur!!

Dessutom tycks ju detta vara min stil. Att fira födelsedagar på annorlunda ställen.
Fast jag lovar er, nästa jämna gång blir det ett trevligt annorlunda ställe med rätt sällskap!

Till er alla som tänker på mig denna dagen,
kram från den långe!

6 kommentarer:

 1. Skickar iväg en stor grattiskram till dig! Hoppas vi hinner ses när du landar i Halmstad... Kram från Sofie

  SvaraRadera
 2. Jag vet att jag firat en del födelsedagar med dig.....innan moppe!! Känns bra att kunna skryta med detta.
  Många kramar från en gammal följeslagare, Linda

  SvaraRadera
 3. Grattis älskling! Skulle mer än gärna sitta vid din sida och fira dig! Min middag på Lilla Helfvetet säger allt...eller rättare sagt inget...du får hela storyn sen;) är hemma igen i vårt underbara hem och längtar tills torsdag....och då menar jag längtar!!!
  Du är viktig för mig
  Din Carolina

  SvaraRadera
 4. Grattis på födelsedagen så här i sista stunden. Är precis hemkommen från England och "The Plains". Fias födelsedag blev väl sådär kanske men det ska vi försöka ta igen i helgen. Föreställer mig att du mentalt har börjat jacka ur nu när det är mindre än en vecka kvar till "leave". Ta det lugnt de sista dagarna innan hemfärd och res försiktigt så hörs och ses vi snart.

  Johan med familj

  SvaraRadera
 5. Grattis än en gång (denna gången i efterskott) från oss fyra här hemma! Vi firar er snart här hemma!!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Nina (pygmen på andra raden, andra cykeln från gymmet räknat)10 september 2011 19:02

  Gratulerar i efterskott!

  SvaraRadera