2012-02-20

Signerat och klart - Fri nu....

I snart ett dygn har jag pratat. Konstant. Känns det som iaf... och jag antar att min filippinske kollega håller med....

Igår eftermiddags anlände min ersättare. De tre veckorna som jag kommer vara hemma ska en kollega från Filippinerna jobba här och göra mitt jobb.
Så det senaste dygnet har jag försökt att förklara hur det fungerar här. Allt från rutiner till var man hittar grejor i kontoret till var man kan handla mat på stan.

Jag har valt att göra det här ordentligt. Berättat ALLT, förklarat TYDLIGT och i lugn och ro. Detta eftersom jag är en kille som gör saker ordentligt. Och på ett rätt sätt eftersom jag vill kunna stå för det jag har gjort.
Alltså gör jag det enligt alla konstens regler, mina regler, och säkert lite till.

Men det finns ett stråk av egoism i det hela har jag insett. För desto bättre jag förklarar, desto större chans att han gör ett "bra" jobb eller jobbet på rätt sätt iaf. Och desto mindre har han förstört, av det som jag har byggt upp i snart 3 månader, och då behöver jag inte städa efter honom när jag kommer tillbaka.
En så kallad win-win situation. För mig i alla fall.

Har iofs varit lite väl tydlig kanske. Skulle kunna gjort det på 3 timmar, sedan hänvisat till SOP och reglementen om det varit några frågor... Vilket vissa andra nationer har tendens att göra. Snabbt, enkelt och utan förklaring. Men det har jag berättat om förr. Så kallad kulturskillnad.

Oavsett vilket. Nu är det KLART! Allt är genomgånget, paper är signerade och mobiltelefonen är cermoniellt överlämnad. Är fri nu.....

Morgondagen kommer jag att änga åt småsaker som jag inte vill dumpa på honom (bättre att göra själv så det blir rätt) och att finnas till hands om han har några frågor. Sedan skall det packas och städa ur mitt rum. Sen är jag på väg hemåt.

En frukost kvar i missionen innan leave......

3 kommentarer:

 1. Är även en yrkesskada skulle jag tro. För min del upprepar jag saker och ting flera gånger och vinklar samma saker på olika vis för att vara säker på att den andre har uppfattat vad/när jag menar. Som min jobba kompis sa - "den jag pratatde med igår(inte innom jobbet) trodde nog inte jag var klok; kom på efter att ha lagt på luren att jag upprepade och vände på allt flera gånger. Jag lovar hon trodde jag var trög" -
  Ha en bra hemresa!
  Kram syrran

  SvaraRadera
 2. Vad skönt att du snart är hemma! Ska bli skönt att bli ompysslad och bortskämd lite;) njut av din frulle för nästa kommer du njuta ännu mer av....då tillsammans med mig!!
  Längtar efter dig...massor!
  Puss puss Carolina

  SvaraRadera
 3. Å vad härligt att snart få komma hem!!! Hoppas det blir en supertrevlig leave:-)
  Hälsa tjejan din o ge henne en stor kram
  kram Kaisa

  SvaraRadera