2012-04-22

Tur att jag inte är tjej....

...... för annars hade jag varit orolig!

De senaste veckorna har jag mått riktigt illa på morgonen, inte haft mens på flera veckor (som tur, är eftersom jag är kille!!;-) och min mage känns spänd och lite uppsvälld.
Hade en tjej haft dessa symptom så hade nog en del lyft på ögonbrynen och funderat om graviditet legat bakom det hela.

Men som tur är, är jag inte tjej och därför är jag inte heller gravid!
Däremot har jag nog något annat som kravlar runt i min mage...

Hittills under missionen har min mage och jag klarar sig ganska bra. En och annan Yalla har jag väl drabbats av, men inga stora bekymmer.
Men som sagt var så har jag inte varit 100% den senaste tiden, vilket inte är normalt.
Efter en riktigt illa magsjuka för tre veckor sedan har jag inte kommit i "fas igen" så att säga, utan det har gått lite upp och ner hela tiden. Och de senaste dagarna började jag bli lite fundersam eftersom det blivit värre och även buksmärtorna blivit vanligare.

Efter att ha konsulterat vår egen "Medic Bengt" den svenske sjukvårdaren som vi har i missionen så tyder allt på att jag har nog drabbats av parasiter eller amöbor. Men som tur är finns det mediciner även mot dessa små rackare!
Skoj! NOT!
Men inte oväntat. Med tanke på rådande förhållandet till hygien är det svårt att undvika riskmomenten.

Utdrag ur Fass: (metronidazol) dödar vissa typer av bakterier som lever utan syre (anaeroba bakterier) och har dessutom effekt mot infektioner orsakade av encelliga organismer (protozoer).
Specifikt medel mot anaeroba bakterier och vid trikomonas-, amöba- och giardiainfestation

 
Är inte helt säker på vad jag har, eftersom det krävs provtagningar och analys. Kvittar egentligen vilket, eftersom samma medicin kan lösa flera problem.

Så jag knatade iväg till ett så kallat "apotek" i grannkvarteret, (ett större hål i väggen, massor av piller och annat skumt)visade upp ett utskrivet mail och sa att jag ville ha följande medicin. Här krävs det inga recept eoch ges inte heller doseringsanvisningar. Hade inte "rätt sort" men erbjöd mig ett annat märke. Kvittar mig, bara det funkar.

Sen var det dags att betala. Var längesedan jag köpte antibiotika i Sverige, men kan ju gissa vad det skulle kosta hemma. Här kostade 10 dagars dos, dvs med 6 tabletter om dagen i 10 dagar,  mindre är 1 US dollar, alltså 6 kronor typ. Inte per dygn, utan totalt...

Så låt oss nu hoppas att det funkar och att jag och min mage är med i matchen snart igen.

2 kommentarer:

  1. Urk smådjur i magen låter inte kul!! Hoppas de ger sig av fort som bara den!
    Ska nu ut och cykla 4,5 mil, ha en trevlig fortsättning på söndagen!

    Kaisa

    SvaraRadera
  2. Inte bra med inneboende...se till att bli av med dom tills jag kommer på besök:)))
    Krya på dig min älskling...och du...snart ses vi;)
    Pusssss din C

    SvaraRadera