2011-08-20

Min lördagskväll - F#n oxå!


Hur f#n kan något som är 1-2 mm stort vara så d##vla irriterande?

Ja, i den här världsdelen finns här myror, kryp, ohyra och allt möjligt skit överalllt. Bara att vänja sig. Jag vet! Och jag har nästan gjort det också. Eller i alla fall börjat att kunna leva med det till viss del….

Men nu blev jag riktigt d##vla trött!

Efter att ha fått råd från folk som varit här tidigare tog jag med mig lite egen mat ner. Se det som en ”nödproviant” för att få i sig åtminstone en del av dygnsbehovet. Detta då vissa dagar innehåller knappt ris och bröd ens. Flicka har också skickat paket med lite kärlek och mat till mig!

Stället som jag bor på nu kryllar det av dessa små, små myror som är 1till 2mm stora. Ser ut som sandkorn. Stora som ett eller två sandkorn som har klibbat ihop, men springer runt i ett jävla tempo.

De finns överallt. På matbordet, tvålen, micron, skärmen och tangentbordet, på kroppen, i köket, inne i påsen med dina kläder, på boken du läser osv… Inte jätte många alltid, men tillräckligt för att man skall störa sig allt som oftast.

Nyss fick jag se ett streck som rörde sig.

Japp, ser precis ut som om någon har dragit ett tunt streck med en sådan röd färgpenna i trä, som man hade när man ritade i målarboken som barn. Ett sådant streck rörde sig över min persedelpåse som jag har min mat i!!

Tyvärr har jag hunnit lära mig att motstå frestelsen att börja slå och döda krypen. Nejdå… Vänta, följ strömmen för att hitta börja och slutet. Var skiten började vet jag inte, men att den kom längs kanten på p-påsen, över extrasängen som jag använder som avslastningsyta och ner under madrassen det såg jag. Men det jobbiga var att den SLUTADE I MIN P-PÅSE!

Eftersom det är en liten, liten glipa där dragkjedan slutar fortsatte myrstrecket in i påsen. Och inne i påsen kryllade det av myror! Där huvuddelen av mitt matförråd finns.
 •  Dvs lite frystorkat (som tur är vakuumförpackat och helt täta) som inte var mycket myror på.
 • Sedan fanns det en Ikea-zip-lock-påse, ni vet en sådan med dubbla zip-lock, som en del myror hade hittat in i. Påsen var stängd, det kollade jag, men det är möjligt att det fanns ett mikroskopiskt hål någonstans. Eller annars kommer man förbi dubbla zip-lock?
 • Sedan fanns det en liten plastpåse som måste varit det som lockat dit dem.
  Där fanns 3-4 kexförpackningar som var helt besudlade, två påsar ”pasta-häll på varmvatten-köttsoppa” som tydligen var också intressant samt en förpackning med ”frukt och nöt mix”.
  Där måste det ha gått hål på förpackningen, tja inget stort för det trillade ju inte ut något, men myr-h##vetna hittade ju dit på något djävla sätt. Kryllade bokstavligen talat!!!

SLÄNG, SLÄNG, SLÄNG!
Spray med insektsgift.
Försök döda de som kryper iväg
H##VETE

Shit, vad trött jag blir ibland…. Just nu är det en sådant tillfälle….
Rummet stinker av insektsgift så jag har ont i huvudet, jag har precis slängt en massa av min mat, svensk mat som är någorlunda nyttig och ett litet glädjeämne när annat har känts tungt  och dessutom vet jag att jag är förloraren i denna kamp. Kvittar vad jag gör så kommer myrorna alltid att vara kvar och straffa mig så fort jag minsta misstag.

Fan, när jag sitter här och skriver vid skrivbordet så kommer det en mini-myra krypande på överarmen. Det är precis så att det känns (Helvete, nu var det en till på smalbenet, hinner ju inte ens skriva klar ett enda dj#vla stycke!!!) Hur kom den dit? Kan den flyga eller kryllar det av dem på mina kläder, saker, säng eller finns de helt enkelt överallt?

Och de känns bara som en förnimmelse. Ni vet om någon bara precis rör ett hårstrå på armen. Inte mer, utan bara precis nuddar ett av dina hårstrån på armen, så känns det. Knapp kännbart, men det driver dig till vansinne….

trött.... 
 

3 kommentarer:

 1. Snacka om jobbiga små kryp...hjälper det inte att lägga maten i en av dina stora förvaringslådor? Dom borde väl vara täta...trist att dom ger sig på den maten som jag skickat ner till dig. Det var ju faktiskt till dig och inte till dom inneboende...
  På tal om mat. Kräftskivan hos Peo och Marina var jättetrevlig men vi saknade ditt sällskap!!!
  Puss & kram
  Din Carolina

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Har funderat vad du skulle kunna lägga maten i, men så små rackare tar sig väll in i allt (behöver ju bara en mikroskopisk glipa) snacka om enerverande, blev små irriterad på dom bara av att läsa det L
  Tur du snart kommer hem en runda och får en liten andningspaus.
  Kram Syrran

  SvaraRadera
 3. Det var ju sånna som flyttade in i Johans kamera! Dom gick in genom linsen och batteriladdarhålet.
  Vi la ner all mat i en påse och hängde i ett långt snöre från taket mitt i rummet. Funkade relativt bra.

  SvaraRadera