2011-08-14

Vilket underbart Zooo!

Fältstationen som jag har bott i den senaste tiden ligger inne på ett Divisionshögkvarter. Området är stort och innehåller en massa militära förband insprängda runt två mindre berg/höjder. Tänk er om hela galgberget vore inhängat och det låg ytterliggare 2 regementen på området.

Miljön här är näst intill det vi skulle kalla regnskog. Grönt, lummig och massor av djurliv såklart. Här har jag hittat en väg som går upp till en av topparna och det blir min morgonpromenad. Det är så mycket fågelsång att jag faktiskt har skippat ipoden och lyssnar på kvittret istället.

Imorse ringde kl 0600 som vanligt och jag snörde på kängorna för dagens morgonpromenad. Eftersom jag ska byta tjänstgöringsort så passade jag på att njuta lite extra av miljön när jag gick. Precis som vanligt krullade det av fåglar i träden och det kändes nästan helt ok. För att vara i ett annat land, inhängat område, i uniform istället för semester och flippflopps.

När jag kom upp till en av helikopterplattorna så hörde jag ett grymtande och se där kom ett vildsvin rusande förbi. Någon minut senare kom en liten hjort (rådjur ungefär) stutsande förbi. Lite senare kom jag fram till ett träd FULLT av gröna papegojor. Tänk er träden med kajor hemma, same same but very different!!

Mmm En bra morgonpromenad idag....

Bilder kommer när jag har tömt kameran

2 kommentarer:

 1. Jag önskar att jag kunde göra dig sällskap! Vi får längta tills vi kan gå morgonpromenad tilsammans i september:)
  Ska bli spännande att se dina bilder, på papegojjorna mm!
  Puss puss
  Din Carolina

  SvaraRadera
 2. Låter nästan som en promenad i Åled. Där finns oxå gröna papegojor samt en hel drös med andra djur....

  Du får testa på det när du kommer hem!!

  Kram kram

  SvaraRadera