2011-10-26

Alla vill vara trafikpolis!!


Inte vet jag vad dagens ungar hemma i Svedala vill bli när de växer upp. Snowboardproffs, miljardär eller kanske yrkesbloggare. Kanske ligger tandläkare högt på listan. Inte vet jag…
Men här kan jag LOVA att alla vill vara trafikpoliser!!

ALLA, och då menar jag f#n med ALLA, försöker dirigera trafiken här. Vifta lite med handen, ge lite tecken och vinka att man kan/ska köra…


Idag fick jag bryt ett antal gånger.
Situation 1:
Kör på en snirklig bergsväg och kommer fram till ett ställe där ett gäng gubbar sågar ner lite träd och buskar. Hälften av brötet ligger mitt på vägen och spärrar den. Självklart sker detta i en kurva. Närmast oss står en gubbe och vinkar frenetiskt att vi ska fortsätta köra.
Att ### inte ser ett skvatt vad som kommer från andra sidan (på grund av den skarpa kurvan) eller att det ligger ett antal trädstammar rakt över vägen skiter han högaktningsfullt i. Han vinkar ändå uppmanande att vi ska köra…

Situation 2:
En riktig trafikpolis(!) står och försöker dirigera trafiken i en korsning mellan två gränder. Självklart kommer det bilar från alla håll, gränden är bred så att knappt Alice Bah hade kunnat gå på bredden igenom den och naturligtvis är det stopp eftersom ingen kommer fram.
Numera lyfter jag inte ens på ett ögonbryn över detta. Vardagsmat. Däremot gick det en topppackning på en i##ten som står en halv meter bakom den riktiga polisen och vinkar han med. Ger tecken till vår förare att köra, flytta sig och så vidare (vilken gör situationen ÄNNU mer kaotisk) medan den riktiga polisen försöker förtvivlat att ordna upp situationen.

Situation 3, 4, 5, 6 osv
Detta räknas knappt eftersom det är standard.
Typ 80% av fallen då man kör ikapp ett annat fordon som kör långsammare så sträcker föraren ut armen och vinkar fram en att köra om.
Oavsett hur vägen ser ut, om vägen är bred nog, om det är möte eller helt skymd kurva. Har ingen betydelse. Och tyvärr kör vi oftast om ….

Varför han vinkar vette f#n…?
Vill han visa att det är ok för honom att vi kör om? 
Vill han visa att han insett att vi kör snabbare än han?
Vill han visa att kusten är klar och vi kan köra om?
Vill han visa att han kan köra med bara en hand på ratten?

Vill han också bli trafikpolis en dag…….?

1 kommentar:

  1. Trafikpolisen är nog inte det roligaste jobbet man kan ha. Inte om jag får säga vad jag tycker iallafall..... ; )

    Saknar och tänker på dig!!
    Kramar från oss alla i Ettarp

    SvaraRadera