2011-10-30

Personal....

Som en av mina första plutonchefer, skulle faktiskt vilja kalla honom mentor, sa en gång. Eller rättare sagt , utbrast han i samband med ett personalärende:

I mitt nästa liv skall jag bara jobba med maskiner!!

Här har jag 3st förare och 1 kock och 1 helper.
 • Förarna är helt ok och dom kör sina bilar. Inga större problem.
 • Kocken kan faktiskt laga mat, men har väl inte så betungade uppgifter. Laga mat åt 2st som sköter frukost själva och äter rester till kvällsmat (då han gör förstora portioner till lunch, anar en tanke bakom).
  Vid ett tillfälle menade han att hans brorson låg på sjukhus, var tvungen att åka dit. Medmänsklig som jag är, fick han ledig men dök upp först kl 1400 istället för 0900 dagen efter. Men det visade sig vara en lögn.
  Problemet med kocken är att han bor i grannbyn och vill ha ledigt på kvällarna för att åka hem och komma tillbaka morgonen efter. Om vi säger så, han har brännt sina skepp..
 • Helpern har till uppgift att hjälpa kocken. Arbetsuppifter som vi har identifierat att han gör är:
  • Dukar bordet.
  • Dukar av och diskar
  • Bär tvätt till och från tvätteriet.
   Han gör inget annat... Lyfter inte ett finger ens när man ber honom. Bara ler och ser trevlig ut men luktar "råtta" lång väg...Han drog oxå en fuling första veckan och beklagade sig över sin sjuka syster, döda föräldrar osv och ville ha ledigt en vecka. Fick 4 dagar ledigt för att veckan efter vilja ha 4 nya dagar... Påstod att allt var ok med sina egna chefer, men när jag sa att jag var tvungen att kolla med dem fick han kalla fötter och behövde inte ha ledigt... Om vi säger så, det finns inga skepp kvar där heller.
Självklart är det bråk mellan förarna på ena sidan och helper/kock på andra sidan. De beklagar sig växelvis för mig om hur dåligt de andra jobbar, att de inte går att lita på och så vidare...

Snart är jag benägen att hålla med Roger!
I mitt nästa liv skall jag bara jobba med maskiner...

1 kommentar:

 1. Det gäller att ha tålamod... Puh! Kram Jenny

  SvaraRadera