2011-10-20

Vilket underbart dygn!

Under de senaste 24 timmarna så har det varit massor av saker som gör mig lycklig.

Det började igår med att jag fick brev!!
Brevet som naturligtvis doftade gott var såklart från hon som väntar tålmodigt hemma och innehöll förutom underbara rader från henne även två serietidningar och ett antal utklippta seriestrippar. Om vi säger så, Pondus får mig att le!!


En gång i veckan får vi leverans från vårt högkvarter. Reservdelar, papper som inte går att skicka via mail, saker som vi beställt i vår lilla affär och personlig post skickas ut till våra olika fältstationer.
Nu visste jag iofs att det var post skickat hemifrån (det gäller att bevaka det där lite grann så att det verkligen hittar fram) för typ tre veckor sedan så det var ingen fullständig överraskning. Självklart var posten öppnad i tullen och då menar jag verkligen ÖPPNAD. Ena kortsidan var uppskuren och inte ens igentejpad. Men det viktiga är att det äntligen kom fram…


Dagens höjdpunkt var när vi fick nästa månads tjänstgöringsschema. Att det bara är 11 dagar kvar tills det börjar gälla och man vet vart man blir placerad kommenterar jag inte. När jag fick mailet bestämde jag mig för att OM det stod rätt sak angående framtiden så skulle jag fira med lite kakor från Sverige.

Anledningen till firandet var såklart att nu står det på papper att jag kommer till en ny tjänstgöringsort i senare delen av november. Hittills har det talats om det, beslut är fattat men jag tror på det fullt ut när jag är på plats. Allt går ju tyvärr att ändra på in i det sista i denna underbara mission. Fast detta är ett rätt steg i rätt riktning. (Det handlar fortfarande om UNMOGIP, inget annat tyvärr.)
Detta är lite av en chanstagning. För som askungen sa, ".. kan ju va fruktansvärt långtråkig, o dötrist o tråkig o alldeles... alldeles underbar!" Vet inte om denna nya ort blir ett lyft både för kropp och själ men jag hoppas innerligt!
Den som lever och läser inläggen i framtiden lär få veta!

Jo, åter till firandet och kakorna. Ett par härliga vänner gav mig en hel kasse full med kakor, kex, coockies och annat som hon och hennes partner vet att jag gillar. Det var deras födelsedagspresent när jag var hemma på leave. Så nu har jag mitt egna lilla lager med godsaker som jag har bestämt mig för att ta fram i speciella situationer. Och dag var det en sådan dag!


”Ballerina kladdkaka kex” avnjöts medan tjänstgöringslistan lästes för att därefter ersättas med brev och serietidning från henne som betyder mest. 

Snacka om en bra dag!

3 kommentarer:

 1. Vad härligt med lite firande så här mitt i hösten! Vart du än hamnar i din tjänstgöring så är det nog bättre än vädret här hemma: +8, halv storm och regn i överflöd...

  SvaraRadera
 2. Vilken tur att dom i tullen eller vad det nu är inte gillar Pondus...så att dom kom fram till dig;) vem vet vad som kommer härnäst!!
  Stor puss till dig min vän!!
  Din Carolina

  SvaraRadera
 3. Härligt att kakorna är öppnade! STORA KRAMAR TILL DIG KOMPIS! /Jenny o Linda

  SvaraRadera