2011-10-01

Lurad...

Borde vara sitta på typ 10´000m höjd på väg mot Doha just nu... Men som ni säker förstår gör jag inte det det....

Allt var klart. Väskan packad, soppåsen slängd, flickan pussad adjö och det mentala steget att ge sig hemifrån för 3 månader framöver var tagit. Tagit taxin tidigt och var till och med incheckad på inrikesflyget mot Arlanda. Men här tog det stopp!Dimma. Försening. Sen upp till Arlanda vilket innebar att jag inte hade kommit flyget till Doha och inte heller kommit vidare till Islamabad.

Ombokningar, telefonsamtal, meck, mer telefonsamtal och slutligen nya biljetter på nästa flyg som går till ISB. Fast först imorgon bitti och då från Kastrup.

Som tur var klev jag av redan innan kärran gick mot Arlanda. (Tack för bra service och hjälp av markpersonalen!)Annars hade jag suttit fast på ARN i minst ett dygn. Så nu är jag hemma "hemma" igen för att vänta på nästa kärra.

Vilket är jätteskönt.
Egentligen.
Fast på något märkligt sätt ändå inte....

Tjejen är borta hela helgen med Frappino-Flickorna. Så jag sitter själv här hemma. Jag skulle ju åkt tidigt imorse och då passade ju det perfekt att hon drog med sina tjejkompisar...

Mentalt var jag redan på väg bort till en annan del av världen. Bollen var redan i rullning. Jobbfilmen hade startat i huvudet och "hemmafilmen" var redan pausad.

Men nu är jag hemma istället
 Fast väskan står oupppackad i hallen, passet ligger på köksbordet och "resekläderna" är avtagna och ligger på soffan och väntar tills imorgon bitti.

Känns konstigt, faktiskt. Känner mig lite stressad och lite jobbigt över att ofrivilligt hamnat i ett dygns påtvingat "mellanläge". Inte hemma och ledig på riktigt, men inte heller på väg mot jobbet.
Det är verkligen inte så att jag klagar. För guds skull! Jag gjorde mig precis en hederlig svensk pyttipanna på gula kantareller, fläskfile, mandelpotatis och stekt ägg med en mjuk ägggula! Det kommer dröja fram tills fjärde advent tills jag äter fläskkött (muslimer ni vet) eller ägg (som inte är stenhårt kokt eller stek på grund av salmonellarisk) igen. Så jag är jättenöjd. Dessutom har jag fått en bonus dag för att kunna:
 • Sitta på stan och titta på folk en stund till.
  Visst finns det folk att titta på även där, men jag tittar hellre på svenskar/svenskor om vi säger så...
 • Dricka en GOD latte macchiato till.
 • Överhuvudtaget kunna GÅ en runda på stan. Vår rörelsefrihet är starkt begränsad och dessutom finns det inte mycket till "stad att gå på"
 • Sitta på uteservering ikväll och ta en öl i lugn och ro.
 • Ta ytterligare ett "sista bad" i bubbelbadet. 
Bara att inse. Det finns hundratals bra saker att njuta av denna bonusdag som jag har fått. Och det skall jag se till att göra nu. Sluta vara stressad över att inte "hinna till jobbet". Sluta fundera över hur det löser sig med flygbiljetter och av/ombokningar. Sluta bry mig så mycket.
Ska försöka njuta av bonustiden nu och inte längre sitta framför datorn.

Hörs snart igen!

1 kommentar:

 1. Det är ju maximal otur....du hemma och jag borta...trist:((
  Puss puss Carolina

  SvaraRadera